dissabte, 21 de desembre del 2013

COMPETÈNCIA DIGITAL DELS DOCENTS

El segle XXI està marcat per les capacitats tecnologiques que tenim. És per això que cal que tant adults com nens adquireixin algunes capacitats relacionades amb l'ús de les TIC. L'adquisició d'aquestes competències es divideix en diferents etapes des de la etapa d'Educació Infantil, passant per la primària, Batxillerat... Aquesta formació s'anomena alfabetització digital.

En el cas dels Graus de Mestre, cal afegir competencies digitals específiques de caire didàctic que el permetin emprar la tecnologia per ensenyar i ajudar a aprendre. Aquestes competències força la formació del mestre, fet que demanrà l'actualització continuada en el coneixement de recursos tecnologics i les seves potencialitats pedagògiques. 

Darrerament s'han publicat diversos documents que marquen les directrius sobre quines haurien de ser les competències TIC dels docents. Entre aquests, i per la seva rellevància i actualitat es podrien destacar dos:

  1. UNESCO's ICT Competency Standards for Teachers (Normes UNESCO sobre Competències en TIC per a Docents).

  2. National Educational Technology Standards for Students i el National Educational Technology Standards for Teachers (Normes Nacionals (EEUU) sobre Tecnologia Educativa per a Docents i Normes Nacionals (EEUU) sobre Tecnologia Educativa per a Estudiants) publicats per la International Society for Technology in Education (ISTE).


Aqui us deixo un petit resum d'aquests documents que he realitzat:





És molt important que com mestres que serem d'aqui a un anys, sifuem conscients de la rapidesa en que canvia el nostre món i de la importància de les noves tecnologies. És per això que hem de ser capaços de fer-les servir, i no només fer-les servir sinño saber sonar-lis un bon ús, tant per nosaltres com per als nostres alumnes.

A continuació us deixo un enllaç aun article que ens parla sobre les 33 competències digitals bàsiques que un docent hauria de tenir en el segle XXI.

http://www.escuela20.com/competencias-skills-habilidades/articulos-y-actualidad/las-33-competencias-digitales-que-todo-profesora-del-siglo-xxi-debiera-tener_2486_42_3979_0_1_in.html



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada